computerhiphop computerhiphop .

computerhiphop

بهترين توزيع‌هاي لينوكس كه همين حالا مي‌توانيد آن‌ها را نصب كنيد

بهترين نسخه‌ي مك او اس كدام است؟ به احتمال زياد آخرين نسخه از آن. در مورد ويندوز شايد بحث و اختلاف بر سر بهترين، تنها به دو نسخه‌ي ۷ و ۱۰ محدود باشد. اما جامعه‌ي كاربران گنو/لينوكس چه پاسخي به اين سوال خواهند داد؟
اساساً اكثر توزيع‌هاي لينوكس براي مقاصد و مصارف خاص و توسط جوامع متفاوتي ساخته شده‌اند؛ و از طرفي بيشتر آن‌ها به قدري با هم تفاوت دارند كه شايد سوال در مورد بهترين توزيع لينوكس از پايه غلط باشد. بنا به مورد استفاده ممكن است جواب اين سوال كه بهترين توزيع لينوكس كدام است براي هر شخص متفاوت باشد. فرقي نمي‌كند كه از سيستم عامل خود براي چه هدفي استفاده مي‌كنيد؛ از راه‌اندازي سرور و ايستگاه كاري (workstation) گرفته تا نسخه‌اي براي دسكتاپ و لپ‌تاپ و گيمينگ، توزيعي براي شما وجود دارد. در زير نگاهي (بدون ترتيب) به چند نمونه از توزيع‌هاي لينوكس مي‌اندازيم كه با توجه به كاربردي كه دارند، از بهترين‌ها در زمينه‌ي خود محسوب مي‌شوند.
اوبونتو ميت (Ubuntu MATE)

ubuntu mate

اوبونتو از همان زمان معرفي در اواخر سال ۲۰۰۴ تا به امروز همواره يكي از محبوب‌ترين توزيع‌هاي لينوكس بوده است. از آن موقع تا به الان، اوبونتو به پرمصرف‌ترين توزيع لينوكس تبديل شده است. اوبونتو "طعم"‌هاي مختلفي هم دارد. (۹ عدد اگر بخواهيم دقيق باشيم!) كه نرم‌افزارها، محيط دسكتاپ و ويژگي‌هاي خاص خود را دارند.

اوبونتو ميت (Ubuntu MATE) نرم‌افزارهاي مهم متعددي مانند فايرفاكس، كلاينت ايميل تاندربرد، ليبره‌آفيس، موزيك پلير Rhythmbox، ابزار مديريت تصاوير Shotwell، مدياپلير VLC و استيم را به همراه خود دارد. مهمترين ويژگي آن اما استفاده از محيط دسكتاپ MATE است كه به همراه كاربري و نصب آسان اوبونتو، آن را به سيستم عاملي فوق العاده براي تازه واردها، مبتدي‌ها و علاقه‌مندان به لينوكس تبديل مي‌كند.
اوپن سوزه (OpenSUSE)

OpenSUSE 13.2 GNOME Activities 2

اوپن سوزه يكي ديگر از توزيع‌هاي محبوب لينوكس است كه به دليل انعطاف پذيري رابط كاربري و نصب آسان مشهور شده است. اوپن سوزه از برنامه‌اي به نام ياست (YaST) استفاده مي‌كند، كه در اصل پورتالي است كه از طريق آن كامپيوتر خود را مديريت كرده و تنظيمات را به ميل خود تغيير مي‌دهيد. YaST نصب تعداد زيادي از رابط‌هاي دسكتاپ محبوب، از KDE و LXDE گرفته تا Gnome، Mate و بسياري ديگر، را آسان مي‌كند. اين رابط‌ها حتي مي‌توانند به صورت همزمان از طريق YaST نصب شوند و در حالي كه با كامپيوتر خود كار مي‌كنيد مي‌توانيد بين آن‌ها سوييچ كنيد.

YaST همچنين اضافه كردن برنامه‌هاي شخص ثالث را بسيار آسان مي‌كند. در نهايت اوپن سوزه داراي ويژگي‌اي با نام Tumbleweed (تاج خروس) است كه سيستم و نرم‌افزارهاي شما را به صورت خودكار آپديت مي‌كند تا هميشه به‌روز باشيد. اوپن سوزه رايگان است، اما نسخه‌ي پولي آن به همراه ديسك فيزيكي و پشتيباني ۹۰ روزه هم وجود دارد.
مينت (Mint)

mint

بنا به ادعاي وبسايت مينت، اين توزيع از لينوكس در حال حاضر توزيع پيشتاز لينوكس است و با گذركردن از اوبونتو تبديل به رقيب اصلي ويندوز و مك او اس شده است. وقتي نگاهي به ويژگي‌هاي مينت بيندازيد، اين ادعا باورپذيرتر مي‌شود. اين توزيع رايگان و متن باز به راحتي و از طريق USB يا DVD نصب مي‌شود و از لحظه‌ي نصب (و بدون احتياج به نصب برنامه‌هاي جانبي) پشتيباني كامل چندرسانه‌اي ارائه مي‌دهد.

مينت سعي مي‌كند بر روي مرز "ثبات" و "قدرت" حركت كند. از طرفي تشنه‌ي مصرف منابع سيستمي نيست و از طرف ديگر احتمال بسيار كمي وجود دارد كه با آپديتي ناپايدار و سرشار از باگ مواجه شويد. مينت با استفاده از ابزاري براي مديريت بروزرساني‌ها، پشتيباني از رابط‌هاي دسكتاپ مشهوري مانند Cinnamon (دارچين)، Mate، LMDE و KDE و پشتيباني بومي از ليست بلندبالايي از نرم‌افزارها، كار را براي كاربران بسيار راحت كرده است.
فدورا (Fedora)

fedora

فدورا يك سيستم عامل منعطف است كه بسته به نيازتان سه گزينه براي انتخاب در اختيار شما مي‌گذارد: ايستگاه كاري (Workstation)، سرور و نسخه‌ي كلاود محور. نسخه‌ي Workstation آن خود به چند نسخه‌ي مخصوص بازي، طراحي و بسياري ديگر از جمله روباتيك تقسيم مي‌شود. فدورا در اصل از رابط GNOME بهره مي‌گيرد، ولي نسخه‌هايي از آن با محيط دسكتاپ متفاوت هم وجود دارند.

فدورا به داشتن به‌روزرساني هاي مكرر مشهور است، كه گاهي اوقات تنها چند هفته يا چند ماه بيشتر با هم فاصله ندارند. اين ويژگي سبب مي‌شود توزيع فدورا براي كساني كه نياز به يك نسخه‌ي پايدار و ثابت دارند (مانند مشتري‌هاي سازماني) مناسب نباشد و ريسك بيلدهاي ناپايدار افزايش پيدا مي‌كند. هرچند براي براي كساني كه دوست دارند از پيشگامان توسعه‌ي لينوكس باشند، فدورا يك توزيع عالي محسوب مي‌شود.
دبيان (Debian)

debian

دبيان يكي از قديمي‌ترين توزيع‌هاي لينوكس است كه اولين بار در سال ۱۹۹۶ عرضه شد. از آن زمان به بعد دبيان همواره به عنوان چارچوبي براي ديگر توزيع‌ها عمل كرده است (براي مثال اوبونتو و مينت) و الهام بخش توزيع‌هاي متعدد ديگري هم بوده است به طوري كه تبديل به "بزرگ خاندان" توزيع‌هاي امروزي شده است. نسخه‌ي امروزي دبيان با محيط‌هاي دسكتاپ مختلفي عرضه مي‌شود، هرچند GNOME رابط كاربري اصلي آن است.

دبيان انتخابي عالي براي سيستم‌هاي Workstation و سرور است. نسخه‌ي Workstation همراه با نرم‌افزارهاي از پيش نصب شده اي مانند جايگزين فتوشاپ يعني GIMP، مرورگر Iceweasel، ليبره‌آفيس و مدياپلير VLC عرضه مي‌شود. دبيان سه نسخه‌ي "پايدار(stable)"، "آزمايشي (test)"، و "ناپايدار (unstable)" دارد كه بنا به نياز، هر شخص يكي از آن‌ها را انتخاب خواهد كرد.
المنتري او اس (ElementaryOS)

elementary os

اين توزيع از لينوكس يكي از جذاب‌ترين توزيع‌هاي موجود از لحاظ بصري است. آنچه اين توزيع را از بقيه‌ي مواردي كه در ليست ما به آن‌ها اشاره شد متفاوت مي‌كند فلسفه‌ايست كه پشت طراحي آن وجود دارد. در حالي كه اكثر توزيع‌ها شامل بسته‌هاي نرم افزاري با برنامه‌هاي متن باز و محيط‌هاي دسكتاپ ثالث هستند، تيم توسعه‌ي ElementaryOS همه‌ي اين‌ها را از صفر ساخته و مناسب با رابط كاربري خودش توسعه داده است.

ElementaryOS همراه با نرم‌افزارهاي اختصاصي خود از جمله مرورگر Midori و مدياپلير مخصوص خود عرضه مي‌شود كه مانند بقيه‌ي برنامه‌هاي آن از لحاظ بصري در بقيه‌ي سيستم عامل ادغام شده‌اند و نياز به برنامه‌هاي جداگانه را از بين مي‌برند. متاسفانه اين ويژگي استفاده از امكاناتي همچون پلاگين‌هاي شخص ثالث را محدود مي‌كند.

از بسيار جهات، ElementaryOS بيشتر شبيه مك او اس است تا ويندوز يا حتي خود لينوكس. در مقايسه با ديگر توزيع‌هاي لينوكس، اين نسخه‌ي دوست داشتني بيشتر شبيه باغ زيبايي است كه به دور آن ديواري كشيده شده باشد. البته رابط كاربري زيباي آن باعث چشم پوشي بر روي كمبود قابليت‌هاي شخصي سازي مي‌شود.
استيم او اس (Steam OS)

 steam os

سيستم عامل استيم از لحاظ فني هنوز در فاز بتا است، ولي ارزش اشاره كردن به آن در اين ليست وجود دارد. استيم او اس توسط والو (Valve)، پادشاه عرضه‌ي بازي‌هاي PC و توسعه دهنده‌ي بازي‌هاي محبوبي چون سري Half Life، Portal و Counter-Strike توسعه داده شده است. استيم قصد دارد تا به انتخاب اول گيمرها براي سيستم عامل تبديل شود. فلسفه‌ي كلي كسب و كار والو به خوبي با لينوكس جور در مي‌آيد و گيب نيوئل (Gabe Newell)، بنيانگذار و مديرعامل والو مرتباً لينوكس را ستايش كرده و آن را به كاربران  توصيه مي‌كند.

با اشاره به موارد بالا، بايد گفت استيم او اس قبل از تبديل شدن به يك گزينه‌ي جدي براي پي‌سي گيمرها تعدادي موانع بر سر راه دارد. بزرگ‌ترين مانع، سازگاري بازي‌ها با لينوكس است. تعداد بازي‌هايي كه از لينوكس پشتيباني مي‌كنند، هر چند در حال رشد است، همچنان بسيار اندك اند. استيم 1000 بازي سازگار با لينوكس دارد، از بازي‌هاي توسعه‌ دهندگان مستقل گرفته تا بازي‌هاي استوديوهاي بزرگ بازي سازي (به اصطلاح بازي‌هاي AAA). اما اين تعداد بازي در مقايسه با بقيه‌ي بازي‌هاي موجود در استيم كه با لينوكس سازگار نيستند ناچيز است. البته والو به آينده‌ي گيمينگ بر روي لينوكس خوشبين بوده و در حال همكاري با توسعه دهندگان و ناشران براي آوردن بازي‌هايشان به استيم او اس است.

مانع بعدي اين است كه استيم او اس هنوز رسماً عرضه نشده است و درنتيجه هنوز يك سيستم عامل كامل و برجسته محسوب نمي‌شود. اميدواريم با عرضه‌ي استيم او اس و (و استيم ماشين‌ها) شاهد عرضه‌ي بازي‌هاي بيشتري با پشتيباني بومي از لينوكس باشيم. تا آن زمان، در حالي كه در موجموع شايد ويندوز بهترين انتخاب براي گيمينگ باشد، استيم هم تجربه‌اي ساده، كارآمد و سيستم عاملي بهينه را به شما پيشنهاد مي‌دهد كه منابع سيستمي بيشتري براي خود بازي باقي مي‌گذارد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ تير ۱۳۹۶ساعت: ۰۹:۲۸:۱۷ توسط:computerhiphop موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :